Moottoriurheilu

moottoriurheilu

Kiteen Aimon rata-alue mahdollistaa useiden moottoriurheilulajien harjoittelun ja myös kilpailutoiminnan. Kausi alkaa jo talvella enduron, cross countryn ja moottorikelkkailun parissa.

Kiteen Aimosta löytyy kaksi Keski-Karjalan Moottorikelkkailijat ry:n ylläpitämää MK-Sprint ja MK-Cross Country rataa. Sprintin Suomenmestaruus 2019 eli Hinauspalvelu Kuittinen Sprint ajettiin 9.-10. helmikuuta.

Moottorikelkkaratojen reitistö on osin yhteinen MC Kiteen Enduro/Motocross-reittien kanssa.

FinRX Crosskart talvisarja huipentui Kiteen Aimon rallisprintradalla myös helmikuussa. Kilpailussa oli viisi luokkaa: Mini, 85cc, 125cc, Xtrem Junior sekä SM-tason Xtrem.

Kesäkauden tapahtumiin kuului AKK:n valtakunnallinen kartingkiertue Flying Finn Tour. Koko perheelle suunnattu tapahtuma sisälsi lajiesittelyä ja mahdollisuuden testata kalustoa.

Elokuussa ajettiin Tengtools rallisprint. Siihen kuuluivat kansalliset ja alue 3:n aluemestaruusosakilpailut sekä 2020 SM-rallisprintin esikisa. Kisa järjestetään vuonna 2020 jälleen syyskuussa.

Vuosittaisessa Karjalan Kankailla cross country-kilpailussa ajettiin maastossa moottoripyörillä peräti 10 eri luokassa. Kilpailijoissa oli lapsia ja kaiken ikäisiä miehiä ja naisia. Suurin luokka oli yhdistetty V50 ja harraste: lähtöön osallistui jopa 130 ajajaa.

Eli monenlaisilla vehkeillä ehdittiin päristellä vuoden mittaan. Seurojen aktiivisuus ja yhteistyö on keskeisessä roolissa alueen kehittämisessä ylläpidossa.

Moottoriurheilu
Siirry sivun alkuun